Transformarea laboratorului de patiserie în pensiune și restaurant

Sighişoara

Descriere

Dorim să vă prezentăm acum unul dintre cele mai dragi proiecte pentru noi, pe care l-am realizat la Sighişoara. Aventura noastră comună cu investitorul și clădirea a început în 2017, când ne-au contactat pentru a renova în întregime structura acoperișului clădirii pe care o cumpăraseră recent. După inspectarea terenului, evaluarea condițiilor tehnice și faza de ofertare, am reușit să ajungem la un acord de execuție. În acel moment, nu am știut încă că începuse o investiție care va continua să crească și să se îmbunătățească în următorii 5 ani. 🤩

Astfel, prima fază a început. Am înlocuit elementele de lemn deteriorate ale structurii acoperișului, am pus lambriul, cărămida și elementele de tablă complet noi. Apoi, a urmat o pauză de 6 luni. După aceasta, am continuat cu demolarea pereților interiori, demolarea plăcilor de ceramică, adâncirea pivniței și consolidarea fundației. În decembrie 2017, a început împărțirea noii clădiri în conformitate cu destinația sa. Au fost creați noi pereți și straturi. S-a construit o scară. Pozițiile și dimensiunile vechilor uși şi ferestre au fost schimbate. Am extins terasa. Camere la etajul inferior, barul și restaurantul începeau să prindă formă. În primăvara anului 2018, am oprit construcția timp de un an.

Apoi am pornit din nou în forţă. 👷‍♂️ Planurile finale au fost finalizate. S-a ajuns la viziunea finală pentru lucrările exterioare și interioare. Am curățat tencuiala deteriorată și udă de pe exterior, apoi am restaurat complet fațada clădirii vechi cu o tencuială clasică de var și nisip. Noua aripă a primit un strat de izolație termică, iar în același timp instalatorii și electricienii au pregătit instalaţia sanitară şi electrică. Toate cablurile au fost trecute prin pereți și podea. Acesta a fost momentul în care am început lucrările interioare, începând cu mansarda, apoi primul etaj, parterul și chiar și pivnița. 🧱

Gardul care înconjoară proprietatea a fost de asemenea reînnoit, unele elemente fiind complet reconstruite, altele doar reparate. Pe terasă am construit structura ușoară a barului, unde a fost amplasat în cele din urmă dozatorul de bere 🍺. Am mărit ritmul de lucru, deoarece data de deschidere și inaugurare a fost deja stabilită, dar atunci când ne-am putut întoarce cu adevărat la munca noastră, pandemia Covid a lovit și a urmat o altă perioadă lungă de pauză. După aceea, nu a mai fost oprire sau întrerupere și, lucrând și pe timp de iarnă și vară, am reușit să finalizăm 90% din lucrări.
Am avut timp și energie pentru amenajarea zonei, care este decorată cu alei și parcări acoperite cu o piatră de calitate superioară, iarbă, sistem de irigare și poarta automată. Pe terasă, pentru a face soarele suportabil și pentru a nu-i descuraja pe oaspeți să se bucure de mâncare, băuturi delicioase chiar și în timpul unei ploi ușoare, am construit un sistem de acoperiș cu plăci, care a devenit unul dintre cele mai frumoase și mai utile elemente ale terasei. 😎

📌 Am reușit să predăm clădirea cu câteva zile înainte de termenul stabilit și am sărbătorit împreună cu membrii echipei noastre și familiile lor servind cina împreună. Atunci am realizat că clădirea nu este doar o construcție fantastică, ci se remarcă și prin bucătărie, bucătari, ospătari și a tuturor serviciilor disponibile în comparație cu unitățile de ospitalitate din zonă. ⭐️

Mulțumim în mod special lui Zsolt și Cristinei pentru încrederea și ideile pe care am reușit să le punem în aplicare împreună. De asemenea, suntem recunoscători specialiștilor care au lucrat la construcție și care au dat tot ce au mai bun! 🙏

Vă dorim mult noroc și mulți clienți! ❤️

Detalii

🔹 Proiectant: Project A – Cluj Napoca/Sighişoara
🔹 Arhitectură: arh. Farczádi Róbert
🔹 Investitor: JF TOOLS SRL – Wanderer Restaurant
🔹 Antreprenor: Triga SRL
🔹 Inginerie civilă: TibzsóPrest SRL
🔹 Instalație electrică: Cabsat SRL
🔹 Management de proiect:  Bestatics SRL
🔹 Perioada de execuție: 2017. Mai – 2022. August

Descriere

Dorim să vă prezentăm acum unul dintre cele mai dragi proiecte pentru noi, pe care l-am realizat la Sighişoara. Aventura noastră comună cu investitorul și clădirea a început în 2017, când ne-au contactat pentru a renova în întregime structura acoperișului clădirii pe care o cumpăraseră recent. După inspectarea terenului, evaluarea condițiilor tehnice și faza de ofertare, am reușit să ajungem la un acord de execuție. În acel moment, nu am știut încă că începuse o investiție care va continua să crească și să se îmbunătățească în următorii 5 ani. 🤩

Astfel, prima fază a început. Am înlocuit elementele de lemn deteriorate ale structurii acoperișului, am pus lambriul, cărămida și elementele de tablă complet noi. Apoi, a urmat o pauză de 6 luni. După aceasta, am continuat cu demolarea pereților interiori, demolarea plăcilor de ceramică, adâncirea pivniței și consolidarea fundației. În decembrie 2017, a început împărțirea noii clădiri în conformitate cu destinația sa. Au fost creați noi pereți și straturi. S-a construit o scară. Pozițiile și dimensiunile vechilor uși şi ferestre au fost schimbate. Am extins terasa. Camere la etajul inferior, barul și restaurantul începeau să prindă formă. În primăvara anului 2018, am oprit construcția timp de un an.

Apoi am pornit din nou în forţă. 👷‍♂️ Planurile finale au fost finalizate. S-a ajuns la viziunea finală pentru lucrările exterioare și interioare. Am curățat tencuiala deteriorată și udă de pe exterior, apoi am restaurat complet fațada clădirii vechi cu o tencuială clasică de var și nisip. Noua aripă a primit un strat de izolație termică, iar în același timp instalatorii și electricienii au pregătit instalaţia sanitară şi electrică. Toate cablurile au fost trecute prin pereți și podea. Acesta a fost momentul în care am început lucrările interioare, începând cu mansarda, apoi primul etaj, parterul și chiar și pivnița. 🧱

Gardul care înconjoară proprietatea a fost de asemenea reînnoit, unele elemente fiind complet reconstruite, altele doar reparate. Pe terasă am construit structura ușoară a barului, unde a fost amplasat în cele din urmă dozatorul de bere 🍺. Am mărit ritmul de lucru, deoarece data de deschidere și inaugurare a fost deja stabilită, dar atunci când ne-am putut întoarce cu adevărat la munca noastră, pandemia Covid a lovit și a urmat o altă perioadă lungă de pauză. După aceea, nu a mai fost oprire sau întrerupere și, lucrând și pe timp de iarnă și vară, am reușit să finalizăm 90% din lucrări.
Am avut timp și energie pentru amenajarea zonei, care este decorată cu alei și parcări acoperite cu o piatră de calitate superioară, iarbă, sistem de irigare și poarta automată. Pe terasă, pentru a face soarele suportabil și pentru a nu-i descuraja pe oaspeți să se bucure de mâncare, băuturi delicioase chiar și în timpul unei ploi ușoare, am construit un sistem de acoperiș cu plăci, care a devenit unul dintre cele mai frumoase și mai utile elemente ale terasei. 😎

📌 Am reușit să predăm clădirea cu câteva zile înainte de termenul stabilit și am sărbătorit împreună cu membrii echipei noastre și familiile lor servind cina împreună. Atunci am realizat că clădirea nu este doar o construcție fantastică, ci se remarcă și prin bucătărie, bucătari, ospătari și a tuturor serviciilor disponibile în comparație cu unitățile de ospitalitate din zonă. ⭐️

Mulțumim în mod special lui Zsolt și Cristinei pentru încrederea și ideile pe care am reușit să le punem în aplicare împreună. De asemenea, suntem recunoscători specialiștilor care au lucrat la construcție și care au dat tot ce au mai bun! 🙏

Vă dorim mult noroc și mulți clienți! ❤️

Detalii

🔹 Proiectant: Project A – Cluj Napoca/Sighişoara
🔹 Arhitectură: arh. Farczádi Róbert
🔹 Investitor: JF TOOLS SRL – Wanderer Restaurant
🔹 Antreprenor: Triga SRL
🔹 Inginerie civilă: TibzsóPrest SRL
🔹 Instalație electrică: Cabsat SRL
🔹 Management de proiect:  Bestatics SRL
🔹 Perioada de execuție: 2017. Mai – 2022. August

Lucrari recente